Header Image

Hoe werk ik?

Ik ben psychosociaal therapeut en Birkman professional.Als psychosociaal therapeut bied ik ondersteuning bij rouw, verlies, relatieproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, burn-out en bore-out, faalangst, grenzen stellen en communicatieproblemen.
Als Birkman professional geef ik aan de hand van de Birkman Methode inzicht in natuurlijk
gedrag, oorzaken van stress en je persoonlijkheidskenmerken.

Eerst een vrijblijvend intake-gesprek
Middels een oriënterend gesprek (de intake) gaan we samen kijken naar wat je vraag, of probleem is. Dat kunnen kleine dingen zijn, maar ook grotere problemen. En soms is het geen probleem maar heb je een vaardigheid of tool nodig wat je kan helpen in je persoonlijke ontwikkeling.

Erg belangrijk: vertrouwen en veilig voelen
Samen kunnen we dan onderzoeken of dit iets is waar je al langer tegenaan loopt. In hoeverre beïnvloedt het je doen en laten? Is het iets waarvoor je bij mij aan het juiste adres bent? Het eerste gesprek is bedoeld om beeld en geluid te kunnen krijgen bij elkaar, en om te zien of je je bij mij op je gemak voelt. Dit is erg belangrijk voor je vertrouwen in mij en de voorwaarde om open te kunnen zijn.

En dan: samen een plan opstellen
Verder kunnen we bespreken wat er anders zal zijn na de gesprekken die je eventueel bij mij wilt hebben. Hoe zie je jezelf dan?

Als je besluit om bij mij gesprekken te volgen stellen we vervolgens samen een plan op waarin je aangeeft welk doel je voor ogen hebt of wat je graag wil veranderen, en wat er voor nodig is om dat te bereiken. In dit plan gaan we eerst kijken waar je vraag of probleem ontstaan is, dus welk probleem er aan ten grondslag ligt. Zo werk je stap voor stap aan een doel wat je voor ogen hebt.

Methodieken
Ik maak gebruik van verschillende gecombineerde methodieken waaronder:
• Rationeel-Emotieve Therapie (RET)
• EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)
• Relatietherapie
• Transactionele Analyse (T.A)
• Oplossingsgerichte therapie
• Deskundig hulpverlenen (een hulpverleningsmodel van Gerard Egan)

Top