Header Image

Over mij

Van jongs af ben ik altijd nieuwsgierig en geboeid geweest
naar hoe het komt dat mensen doen wat ze doen, wat hun beweegredenen zijn.
Wat maakt dat ze op een bepaalde manier reageren?
En, wat hebben ze nodig om de dingen anders te kunnen doen als ze dit willen?

Dit bracht mij tot het volgen van een Hbo-opleiding tot psychosociaal therapeut/counselor.
Gedurende en na deze opleiding heb ik de nodige ervaring opgedaan in het online support geven/counselen en het counselen van face to face.

Tijdens deze opleiding (en ook in het leven van alle dag) zag ik dat een mens vanwege een ingrijpende gebeurtenis kan worden aangezet tot het maken van nieuwe keuzes.
Je kunt dan denken aan het verlies van een dierbare, een echtscheiding, een burn-out of bijvoorbeeld het verlies van baan.

Tijdens deze gebeurtenissen kom je er achter dat je op een bepaalde manier omgaat met zo’n verandering. Als de manier van reageren op een van deze situaties maakt dat je vastloopt, is het raadzaam om te kijken waar de manier van reageren vandaan komt.

Wat deed je tot nu toe, hoe reageerde je tot nu toe? Wat werkt er niet? Hoe zou je het graag willen, maar durf je dat tot nu toe niet te doen? Wat belemmert je? Welke invloed heeft dit op je leven?

Ik geloof en vertrouw op de veerkracht die van nature in mensen ligt opgeslagen, maar tijdelijk niet beschikbaar lijkt. Het mooie van dit vak is om tijdens het samen oplopen die veerkracht weer terug te vinden. Zo is het mijn verlangen om ieder mens persoonlijk te begeleiden naar zijn of haar doel en/of wens om zo te leven als men voor ogen heeft.

Als u vragen heeft neemt u dan gerust contact met mij op via  mijn contactpagina

Top